Toen ik aan het begin van mijn burn-out stond, kon ik mijn zoontje niet meer aan. Dat kind was zo energiek, zoog het kleine beetje energie dat ik had helemaal uit mij, had zo’n sterk en moeilijk karakter, was bovendien ook in school een klein monstertje. Ik was daar echt het hart van in, ik voelde mij alweer zo schuldig en heb gehuild en gehuild. Ik sprak hierover met de huisarts en mijn psycholoog bleek ook een goede kinderpsycholoog te zijn, gespecialiseerd in ADHD.

Met dit vermoeden deden we een intakegesprek. Maar op 3 jaar is ADHD eigenlijk nog niet vast te stellen. Er werd een iq-test afgenomen en daar kwam officieel een ontwikkelingsvoorsprong* uit. De bal ging aan het rollen. Alweer die zoektocht en niet weten waar te beginnen. Gelukkig had ik als opvoeder wel enige ervaring met zijn gedrag en wist ik min of meer wel hoe we hem als ouders en omgeving konden begeleiden.

*tot de leeftijd van 5 jaar wordt er gesproken over een ontwikkelingsvoorsprong, omdat deze vaak nog bijgebeend wordt met het ouder worden.

Door mij meer in te lezen in de materie kwam ik er achter dat hoogbegaafdheid écht geen pretje is en ook onze eigen ervaring leerde mij dat. Dat deed mij besluiten om naast mijn praktijk als holistisch therapeut ook een klein zusje uit te bouwen: 't Klein Gelukske, specifiek voor hoogbegaafde kindjes en hun ouders... Met mijn eigen klein gelukske als inspiratiebron.

Ik startte een opleiding die inzoomde op het aspect hoogbegaafdheid en bundelde deze kennis met mijn rugzakje als coach. Van hieruit ging ik freelance aan de slag als begeleider van dagtrajecten voor Talentvol in Leuven en Hasselt. Later vulde ik mijn aanbod voor kinderen (en hun ouders) aan als docent kinderyoga.
Maar ik merkte meer en meer dat ik als begeleider en coach soms niet diep genoeg kon geraken om deze kinderen écht te helpen met hun issues. Ik besloot daarom om nog door te studeren als Kind- en Gezinscoach en volgde hier en daar nog extra cursussen die inzoomen op de problematieken waar deze kinderen vaak mee te maken krijgen, zowel fysiek, als mentaal, sensorisch en socio-emotioneel.

Ook nu werk ik zoveel mogelijk holistisch en intuïtief, want lichaam, geest, ziel en omgeving zijn en blijven onlosmakelijk verbonden met elkaar.  En ook als hoogbegaafdheidscoach stel ik welbevinden en mindfulness voor kinderen en hun ouders voorop.